073-02 62 614

Jobba smartare, inte mer

Vi har alla våra diagnoser, jag är bland annat effektivitetsnarkoman och leveransfixerad och detta är givetvis som med mycket annat både på gott och ont. Både i arbetslivet och det privata kämpar jag varje dag för att jobba smartare och inte mer.

När jag kommer in på ett nytt företag för att öka lönsamheten, hjälpa dem att strukturera upp sälj, marknad eller ett event, känner säkert många – jag orkar inte mer… Jag har fullt på skrivbordet, det finns inte utrymme för mer… Det är därför viktigt att direkt klargöra att min ambition och mål alltid är – Att hjälpa företag att jobba smartare och inte mer för att öka lönsamheten. När vi mår bättre, presterar vi också bättre. Att jobba smartare upplevs initialt precis som alla förändringar, dvs. att det både känns motigt, jobbigt men också motiverande, inspirerande. Det tar ett tag att få alla på ett företag och förstå mina sammanhangs markeringar MEN det är just detta som är grunden för att jobba smartare och inte mer, att man förstår hur allt hänger samman. Gör vi den här aktiviteten, dessa samtal, deltar på denna mässa kan vi hämta hem nya kunder, bygga lojalitet hos befintliga etc. Tar vi privatlivet så vill jag spy ibland, på riktigt, när jag tittar på den Whiteboard vi satt upp i köket för att vår familj skall jobba smartare tillsammans och få mindre konflikter. Nu undrar säkert någon, vadå vill spy? Jo jag är lite tant Hedenhös ibland, det var bättre förr när allt inte behövde struktureras, planeras etc. Men det är bara att ha acceptans för den nya tid vi lever i och utan vår whiteboard fungerar inte jämställdheten, jämlikheten, effektiviteten. Vår familj jobbar smartare och mår bättre när vi vet vem som lagar mat, kör barnen till aktiviteter, vems träningsdag det är, vem som lägger barnen, vem av barnen som börjar göra sig i ordning för kvällen på toan m.m.

Jag är en person som är nyfiken på livet, ibland för nyfiken, jag vill äta god och bra mat, jag vill träna, umgås med vänner, ha tid med barnen, ha tid med min käresta, resa, utvecklas som människa osv.  Vår söndags genomgång vid whiteboarden gör att vi som familj jobbar smartare som team, hinner mer, får in de delar vi var och en vill i våra liv och mår bättre. Jag säger ofta till andra att livet inte skall vara ett enda stort projektarbete utan det skall levas, det skall upplevas. Vi behöver dock ha acceptans för att det finns obegränsat med saker att lägga tid på i vårt moderna samhälle så oavsett om det gäller ditt företag eller din familj så krävs det en kaptensbindel, en projektledare som planerar, strukturerar för att ni skall jobba smartare och inte mer.

Glöm ej att skifta kaptensbindeln hemma och gärna på jobbet också!